Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Els Launspach

29 oktober 2023 @ 14:30 - 17:00

Schrijfster Els Launspach spreekt over haar boek De Tuinen van Licht, een roman over verbeeldingskracht.
Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de bloeiende zestiende- en zeventiende-eeuwse tuincultuur in Frankrijk, Engeland en de Lage Landen. 

Els Launspach werkte – na haar studie theaterwetenschappen en kunstgeschiedenis – in het theater en publiceerde, naast enkele romans, diverse essays over toneel en film. Zij vertelt met veel plezier over de totstandkoming en inhoud van haar boek. Zo volgen we het verhaal van Pierre, die in Parijs wordt opgeleid tot hovenier. Eenmaal volwassen vestigt hij zich in Luik, waar zijn vrouw Gonde zich wijdt aan de ontwikkeling van tulpen. Het verhaal van Pierre wordt verteld door de Leidse weduwnaar Mathieu. Uit een behoefte aan troost, kleurt hij de levens van deze historische personages in en worstelt zich zo door zijn verdriet heen.

Belangstellenden worden ontvangen met een kopje thee of koffie. De lezing begint om 15.00 uur. Na afloop wordt een glas wijn, water of een sapje aangeboden. De entreeprijs bedraagt (inclusief consumpties)  € 10,00 pp.
Voor Vrienden van het museum is de prijs € 7,50 pp. Het bijwonen van de lezing staat los van museumbezoek. 

De Tuinen van Licht is verkrijgbaar in de boekhandel én in de museumwinkel. Els Launspach zal na afloop van haar lezing het boek graag signeren.

Voor aanmelden  en verdere info: cvlietvlieland@museumdezwartetulp.nl

Gegevens

Datum:
29 oktober 2023
Tijd:
14:30 - 17:00
0