Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Foto workshop

februari 17 @ 11:00 - 14:00

Altijd al willen weten hoe je museale objecten kunt laten schitteren op foto. Dan is dit je kans!

Workshop verzorgd door Volksuniversiteit Lisse

Je gaat fotograferen in De Schatkamer van Ellen ten Damme. De Schatkamer is een nieuw en bijzonder element dat is toegevoegd aan het museum. BN’ers kiezen om toerbeurt kunstvoorwerpen uit (voornamelijk) Wparticulier bezit, die nog nooit in een museum zijn getoond. Het resultaat: een speciale tentoonstelling in een spannend en kleurrijk decor met uitbundige kunst waarin de bolbloem centraal staat.

De fotoworkshop start met een rondleiding in De Schatkamer waarbij je uitleg krijgt over de unieke collectie. Daarna volgt een introductie waarbij Rob de Vries handige en belangrijke tips en tricks geeft voor het maken van unieke foto’s van de museumstukken. Je leert hoe je met beperkte middelen fraaie opnames kunt maken van museale objecten. Daarbij wordt o.a.ingegaan op de keuze van het object, belichting, flitslicht, licht in de ruimte, het object in juiste perspectief vastleggen, compositie, diafragma, sluitertijd, scherpte/diepte etc.

Aansluitend ga je zelf aan de slag met fotograferen in De Schatkamer. Hierbij krijg je tips van Rob. Na het fotograferen, zoek je tijdens de lunch jouw mooiste foto uit en die stuur je digitaal naar Rob. Na de lunch worden deze foto’s besproken en wordt de mooiste foto bekend gemaakt. Deze foto zal in groot formaat in het gebouw van de Volksuniversiteit Lisse worden opgehangen.

Rob de Vries is een gepassioneerd fotograaf en fotografeert onder water, op het land en in de lucht. Hij hanteert bijzondere technieken en let daarbij op de kleinste details.

Deze fotoworkshop is geschikt voor iedereen. Of je nu met je smartphone of een digitale fotocamera fotografeert. Of je een ervaren of beginnende fotograaf bent. De workshop begint om 11.00 uur en duurt tot circa 14.00 uur. Na de workshop kun je op je gemak het museum bezichtigen.

Meer informatie:
Duur: 1 les van 3 uur
Kosten: € 28,00
Locatie: Museum de Zwarte Tulp
Inschrijfmogelijkheden: Inschrijven kan via de website van de Volksuniversiteit.

Gegevens

Datum:
februari 17
Tijd:
11:00 - 14:00
0