Wie zijn wij?

Missie

Museum de Zwarte Tulp, hét museum over de bloembollencultuur neemt u mee in het rijkgeschakeerde verhaal van de bloembollencultuur: de eeuwenoude geschiedenis, het werken op het land met zijn seizoensgebonden ritme, het wetenschappelijk onderzoek, de export en toeristisch promotie. Ook laat het museum zien hoe kunstenaars zich door de eeuwen heen – en nog steeds – door bolgewassen hebben laten inspireren tot werk van bijzondere schoonheid.

Het museum bestaat sinds 1985 en is gehuisvest in een gebouw in het centrum van Lisse dat ooit als bollenschuur dienst deed. Onderdelen van het museum zijn de vroeg 20ste-eeuwse directiekamers van Kalkzandsteenfabriek Van Herwaarden BV, de Comparitie genaamd, en de museumtuin waar in het seizoen een variatie aan bolgewassen bloeit. Er is ook een museumwinkel aanwezig en daarbij is er de gelegenheid tot het drinken van koffie, thee of frisdrank.

Organisatie

 

VOORZITTER Herman Hollander

SECRETARIS Adri de Roon

PENNINGMEESTER  Piet Zippro

Fiscaal nummer: NL007231994B013300

KVK nummer: 41166274

 

 

 

Doelstelling

Beleidsplan

Jaarverslag 2019

Vrijwilligers

Heb je zin en tijd om in een gezellig team je talenten in te zetten?
Museum de Zwarte Tulp is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit met de cultuurhistorie van de Bollenstreek hebben. We zoeken vrijwilligers voor de financiële administratie, de facilitaire dienst, social media, depot- en collectiebeheer en fondsenwerving, en mensen die als baliemedewerker of tuinmedewerker ingezet kunnen worden. Daarnaast hebben we plaats voor een redacteur voor ons magazine MuseumPraat, dat twee keer per jaar verschijnt. Verder kunnen we altijd extra gastheren en -vrouwen gebruiken.

Geïnteresseerd? Neem contact op via tel.nr. 0252-417900 of info@museumdezwartetulp.nl

Start typing and press Enter to search