Wie zijn wij?

Korte typering

Nationaal Museum De Zwarte Tulp is hét museum over de bloembollencultuur en over bollengerelateerde kunst. We nemen u mee in het rijkgeschakeerde verhaal van de bloembollencultuur: de eeuwenoude geschiedenis, het werken op het land met zijn seizoensgebonden ritme, het wetenschappelijk onderzoek, de export en toeristische promotie. Ook laten we zien hoe kunstenaars zich door de eeuwen heen – en nog steeds – door bolgewassen hebben laten inspireren tot werk van -soms bijzondere- schoonheid.
Het museum is van start gegaan in 1985 en is gehuisvest in een gebouw in het centrum van Lisse dat ooit als bollenschuur dienst deed. Er is een museumwinkel en daarbij is er de gelegenheid tot het drinken van koffie, thee of frisdrank. Ook is er een museumtuin waar in het seizoen een variatie aan bolgewassen bloeit.
Nationaal Museum De Zwarte Tulp is een Geregistreerd museum en voert de Museumkaart.
Het museum is lid van de Museumvereniging en is een erkende ANBI-instelling.

Wilt u meer weten? -> Achtergrondinformatie  

         

Organisatie

Zakelijk leider, Marc van Brug

Samenstelling bestuur:
Herman Hollander, voorzitter
Corrie Vliet Vlieland, secretaris
Nathalie van Dijk, penningmeester
Sam van Egmond, lid
Jan Hein Bosman, lid

Raad van Advies:
Piet Goemans
Jan van Vliet
Titus Eliëns
Henk Westerhof

Fiscaal nummer: NL007231994B013300
KVK nummer: 41166274

 

Vrijwilligers

Heb je zin en tijd om in een gezellig team je talenten in te zetten?
 Nationaal Museum De Zwarte Tulp is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met de cultuurhistorie van de Bollenstreek en/of met bollengerelateerde kunst.
We zoeken vrijwilligers voor de ontvangst van bezoekers, de (financiële) administratie, de facilitaire dienst en tuinonderhoud, social media, depot- en collectiebeheer en fondsenwerving. Verder kunnen we altijd extra gastheren en -vrouwen gebruiken.
Geïnteresseerd? Neem contact op via tel.nr. 0252-417900 of info@museumdezwartetulp.nl

Het museum heeft ca. 60 vrijwilligers en heeft een recent vastgesteld vrijwilligersbeleid (op aanvraag beschikbaar). Er is een vertrouwenspersoon.

Download hier de folder.

0