Ook in Lisse

Gildemeesters Bollenstreek

Museum de Zwarte Tulp is in 1985 opgericht door particulier initiatief. Het zijn vooral de leden van het Gilde van de Zwarte Tulp – ondernemers en particulieren die erfgoed en cultuur van de Bloembollenstreek een warm hart toedragen – die het financieel mogelijk maken het museum in stand te houden. En zelfs te laten groeien.

Medio 2017 zijn er vanuit het Gilde van de Zwarte Tulp 11 ondernemers benoemd tot “Gildemeester”. Deze gildemeesters staan aan de basis van innovatieve ontwikkelingen en Bollenstreek promoties om dit unieke gebied nog beter op de toeristische nationale én internationale kaart te zetten. Elke gemeente in de Bollenstreek heeft zijn eigen Gildemeester.

De Bollenstreek is wereldberoemd met haar bollenvelden en het Bloemencorso. De streek trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele wereld. Dat maakt ons trots op onze streek. Het is ook een stimulans om die streek nóg aantrekkelijker en bekender te maken!. Gildemeesters Bollenstreek  staat ​​aan de basis van innovatieve ontwikkelingen en Bollenstreekpromoties om dit unieke gebied nog beter op de kaart te zetten. Sinds een aantal jaar wordt gewerkt  aan het project ‘GIANT TULIP BULBS’.

Meer informatie over de Gildemeesters en hun steun aan het museum:

of bekijk deze video over het prachtige project:

Bekijk de video!

Giant Tulip Bulbs fiets route

De Stichting Gildemeesters Bollenstreek is in 2018 gestart met het kunstproject ‘GIANT TULIP BULBS‘ ook wel Reuzenbollen genaamd. De manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol worden door verschillende kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. Van Leiden tot aan Haarlem staan 80 Reuzenbollen, die allemaal een eigen verhaal vertellen. Dit project staat voor het grootste aaneengesloten kunstwerk van de wereld. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten etc. uit de hele streek. Op deze manier krijgen we een mooie toeristische fietsroute die langs de Reuzenbollen voert.

Museum De Zwarte Tulp is het begin- en eindpunt van de 125 kilometer lange fietstocht door de Bollenstreek.

Meer info: https://gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute/

LAM (Lisser Art Museum)

Kom kijken en ontdekken in het LAM, een gloednieuw kunstmuseum voor alle leeftijden. De collectie is om van te watertanden: alle kunstwerken hebben iets te maken met voedsel en consumptie. Van reuze bonbons met hapjes eruit, een levensechte moeder met boodschappen, een gigantische installatie van een jaar lang eten en drinken, spannende en gekke video’s en nog veel meer. Hier valt veel te beleven! Het museum is leuk en uitdagend voor alle leeftijden, of je nu wel of geen kunstliefhebber bent. Na een bezoek kun je heerlijk wandelen op Landgoed Keukenhof, naar de beroemde bloemententoonstelling (alleen in het voorjaar) of naar de kinderboerderij. Parkeren kan gratis bij Kasteel Keukenhof.

Zin om te komen? Bestel dan gemakkelijk en snel je tickets met starttijd op lamlisse.nl/tickets. Weet je niet of het wat voor je is? Probeer het museum dan vrijblijvend met de gesponsorde kaarten; je betaalt dan niets.

 

Bezoekadres:

Keukenhof 14
2161 AN Lisse
tel. 0252 508 800
www.lamlisse.nl

Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof is een indrukwekkend landhuis, dat dateert uit de Gouden Eeuw. In 1641 werd het gebouwd door Adriaen Maertenszoon Block, een voormalig commandeur van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC). Dit luxueuze landgoed, vlakbij Lisse in Zuid-Holland, is ook het thuis van de beroemde Keukenhof. Maar het kasteel op zichzelf is al een attractie die de moeite waard is om te bezoeken: het gebouw en de kunstcollectie uit de Gouden Eeuw zijn toegankelijk voor groepsrondleidingen. De tuinen en parken kunt u het hele jaar bezoeken. Ook is er regelmatig iets bijzonders te doen op het landgoed: festivals, de jaarlijkse kerstmarkt en Halloweenfestiviteiten.

Bezoekadres:

Kasteel Keukenhof
Keukenhof 1
2161 AN Lisse
tel. 0252 465 564
www.kasteelkeukenhof.nl

 

Keukenhof

Bloemenpark Keukenhof is dit jaar geopend van 22 maart tot en met 12 mei 2024.
Het museum heeft tijdens die periode verruimde openingstijden.

De Keukenhof in Lisse is de grootste tulpentuin ter wereld met ruim zeven miljoen bloembollen die ieder seizoen weer worden geplant. Het is één van de mooiste attracties in Nederland, waar ook veel buitenlandse toeristen op af komen. Keukenhof is slechts 8 weken per jaar geopend en trekt in die korte tijd meer dan een miljoen bezoekers. Op de kleurrijke bloemenvelden rondom de lentetuin kun je prachtige bloeiende voorjaarsbloemen zien zoals krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten.

De 15 kilometer wandelpaden van de Keukenhof zijn zo aangelegd dat je een spectaculair uitzicht hebt op de heerlijk geurende bloementuinen en bloemenkassen.

 

Bezoekadres:

Keukenhof
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse
www.keukenhof.nl

‘t Huys Dever

‘t Huys Dever is waarschijnlijk kort na 1375 gebouwd door Reinier Dever of d´Ever, lid van een zeer oud geslacht van Hollandse edelen. De woontoren is gerestaureerd en kan gratis bezocht worden. ‘t Huys Dever is een zogenaamde woontoren of donjon, een versterkt woonhuis, zoals er vele hebben gestaan in de kuststreek; behalve Dever zijn zij allemaal verdwenen.

 

Bezoekadres:

‘t Huys Dever
Heereweg 349-A
2161 CA Lisse
tel. 0252  411 430
www.kasteeldever.nl