Botanical Art Worldwide

Mari Sawhill, Bittersweet

18 mei 2018 opent Museum De Zwarte Tulp in Lisse de tentoonstelling Botanical Art Worldwide: linking people with plants. De tentoonstelling is het resultaat van een internationaal project gestart door de American Society of Botanical Artists, waarbij in maar liefst 25 landen, tegelijkertijd, inheemse soorten worden gepresenteerd in diverse tentoonstellingen. Klik hier voor meer informatie over de internationale samenwerking.

18 mei 2018 vinden er over de hele wereld evenementen plaats om dit speciale project te vieren, het resultaat te tonen en mensen bewust te maken van de schoonheid van de eigen flora door middel van botanische kunst.

Tijdens de tentoonstellingen wordt een presentatie getoond waarin het werk van alle deelnemende landen te zien zal zijn. De collectie laat algemeen voorkomende plantensoorten zien, maar brengt ook bedreigde soorten op gedetailleerde wijze in beeld.

De tentoonstelling in Lisse laat ruim 70 werken zien van 25 kunstenaars aangesloten bij de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Het geheel omvat een breed scala aan plantengroepen, raakt een verscheidenheid aan vegetatietypen en geeft een kleurrijk en gevarieerde kijk op onze inheemse flora.

Gedurende de tentoonstelling worden wekelijks activiteiten, lezingen en workshops georganiseerd. Kijk voor het actuele aanbod op deze website of volg ons op Facebook en Instagram.

Jacomien van Andel Gele lis

Ria Dotter

Mari Sawhill BirdCherry